Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Καλλιάνος-''ΜΕ «ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ» ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ''


Δυστυχώς αλλά τα προγνωστικά στοιχεία..
είναι απογοητευτικά για όσους θέλουν να αποδράσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Όλα δείχνουν ότι θα επικρατήσουν οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες, οι νοτιάδες και η σκόνη από την Αφρική που θα περιορίσει την ορατότητα σε πολλές των περιπτώσεων και κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.
Μάλιστα, πολλές από τις βροχοπτώσεις θα είναι και λασποβροχές διότι θα υπάρχουν αρκετά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης από την βόρεια Αφρική και το αίτιο θα είναι οι ισχυροί νοτιάδες -εντάσεως έως και 7 μποφόρ- που θα πνέουν κατά διαστήματα στις θαλάσσιες περιοχές της χώρας μας.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στην δυτική και βόρεια Ελλάδα ενω πολύ γρήγορα θα έχουν την τάση τα φαινόμενα να επεκταθούν και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.
Μέχρι και το πρωινό της Κυριακής θα έχει καταστεί άστατος ο καιρός μέχρι και στα νότια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Οι χιονοπτώσεις θα επιστρέψουν κατά μήκος των βορείων συνόρων της χώρας μας με τις περιοχές της Αλβανίας, των Σκοπίων και της Βουλγαρίας, επηρεάζοντας όμως μόνο τα ορεινά τμήματα αυτών.
Την Κυριακή αλλά και ιδιαιτέρως την κ. Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει και σχετική πτώση με αποτέλεσμα ο καιρός να μοιάζει περισσότερο χειμωνιάτικος παρά ανοιξιάτικος που πολλοί προγνώστες έλεγαν τελευταία.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την κ. Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα άστατος κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας με τοπικές βροχές ασθενούς έως και μέτριας εντάσεως, ενώ στις βορειότερες περιοχές δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής κάτι το αξιόλογο από πλευράς βροχοπτώσεων. Ασφαλώς όμως, επειδή έχουμε ακόμη ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μπροστά μας μέχρι να φτάσουμε στην κ. Δευτέρα, ενδεχομένως να υπάρξουν και κάποιες αλλαγές στα στοιχεία.
Όπως και να'χει όμως, το τριήμερο της κ. Δευτέρας δεν προβλέπεται (σε γενικές γραμμές) ευνοϊκό για όλους αυτούς που ανέμεναν περισσότερο ανοιξιάτικες συνθήκες πάρα βροχές, σκόνη, νοτιάδες και πτώση της θερμοκρασίας.
Ενδεικτικά σας παρουσιάζω τις θερμοκρασίες των 5 μεγαλυτέρων πόλεων της χώρας μας από το Σάββατο εως και την κ. Δευτέρα :
Αθήνα : 18°C, 15°C, 13°C (Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα αντίστοιχα)
Θεσσαλονίκη : 13°C, 11°C, 11°C
Πάτρα : 15°C, 15°C, 15°C
Λάρισα : 13°C, 10°C, 10°C
Ηράκλειο : 20°C, 16°C, 14°C