Κυριακή 30 Απριλίου 2017

SOS εκπέμπουν οι Σερραίοι καλλιεργητές σιταριού- Η ανομβρία έκαψε τις καλλιέργειες!



Ένα βήμα πριν τον…
γκρεμό βρίσκονται οι Σερραίοι καλλιεργητές σιταριού, που βλέπουν την παραγωγή τους να καταστρέφεται και αιτία είναι η ανομβρία. Όπως τονίζουν στο newx.gr, το 80% των καλλιεργειών του νομού Σερρών έχει καταστραφεί και φυσικά τα μηχανήματα δεν θα μπορέσουν να μπουν στα χωράφια για τη συγκομιδή, αφού παραγωγή δεν θα υπάρξει.
«Είμαστε σε απελπιστική κατάσταση. Είχαμε να δούμε χρόνια αυτό το φαινόμενο. Η ανομβρία μας έχει καταστρέψει. Μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές καλλιέργειες. Μιλάμε για χιλιάδες στρέμματα στο νομό Σερρών,» δηλώνει στο newx.gr ο Σερραίος αγροτοσυνδικαλιστής Χάρης Καπετανίδης.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Χιλιάδες στρέμματα σιταριού έχουν κυριολεκτικά καεί από την ανομβρία και οι αγρότες βλέπουν τους κόπους, τα έξοδα, τις αμέτρητες ώρες δουλειάς και προσπάθειας, να πηγαίνουν χαμένα.
Αυτό που έρχεται να βάλει την «ταφόπλακα» στο πρόβλημα, είναι το γεγονός πως ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τις ζημίες από την ανομβρία.
«Απευθύνουμε έκκληση προς πάσα κατεύθυνση να βρεθεί μία λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι δυνατόν να παθαίνουμε τέτοια ζημιά και να μην έχουμε μια δικλείδα ασφαλείας. Να μην μπορούμε να αποζημιωθούμε,» επεσήμανε μιλώντας στο newx.gr ο κ. Χάρης Καπετανίδης.
Πηγη- newx.gr