Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΤΩΡΑ-Αναζωπύρωση τριών μετώπων στο Καπανδρίτι


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ

Οι ισχυροί βοριάδες που πνέουν από το πρωί της Τρίτης
συνέβαλλαν στην αναζωπύρωση των εστιών της φωτιάς σε τρία μέτωπα στην περιοχή Καπανδριτίου με επίκεντρο το Μετόχι- Μικροχώρι. Οι αρχές φοβούνται τώρα το ενδεχόμενο επέκτασης της πυρκαγιάς προς την περιοχή της Μαλακάσας λόγω και της φοράς των ανέμων. 

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο τις περιοχές προς Άγιο Στέφανο και Άνοιξη με ότι αυτό συνεπάγεται. Με αυτά τα δεδομένα οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής καθώς και τα εναέρια μέσα προσπαθούν τα οριοθετήσουν την επέκταση των πύρινων μετώπων αλλά στο σύνολο της η πυρκαγιά στην ανατολική Αττική απέχει πολύ από το να έχει τεθεί έστω υπό μερικό έλεγχο. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά κατευθύνεται προς το Πολυδένδρι καθώς πέρασε την χαράδρα όπου μαίνονταν προηγουμένως. 

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις - Μόνη ελπίδα τα εναέρια μέσα


Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν 180 πυροσβέστες 72 οχήματα, 58 άτομα πεζοπόρο, έξι ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Στο έργο της κατάσβεσης επίσης συμμετέχουν  20 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και επτά μηχανήματα. 

Από το πρωί της Τρίτης συμβάλλουν παράλληλα 100 άνδρες των ένοπλων δυνάμεων με τέσσερα μηχανήματα.
Ανεξέλεγκτα μαίνονται τα τρία μεγάλα κύρια μέτωπα

Συνεχείς αναζωπυρώσεις σημειώνονται στις πυρκαγιές που κατακαίουν την ανατολική Αττική τις τελευταίες τρεις ημέρες. Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Μικροχώρι ενώ διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει ακόμη και στην πλατεία Καπανδριτίου

Η εστία στο Μετόχι κινείται προς την περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Καπανδρίτι και Μικροχώρι, ενώ η εστία στο Σαλαμίδι καίει άκαυτη δασική περιοχή.

Η αναζωπυρωμένη εστία στο Μετόχι κινείται προς την περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Καπανδρίτι και Μικροχώρι, με την Πυροσβεστική να μάχεται ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα πριν προσλάβει διαστάσεις λόγω των ανέμων. Για την κατάσβεση των πυρκαγιών επιχειρούν 180 πυροσβέστες 72 οχήματα, 58 άτομα πεζοπόρο, έξι ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη

Ο πρόεδρος της κοινότητας Καπανδριτίου μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή την δήλωσε πως πως ένα μέρος της φωτιάς κατευθύνεται προς τη θέση Ούλμπερι, όπου απειλούνται σπίτια.

Την ίδια στιγμή στο μέτωπο του Σαλαμιδίου καίγεται δασική έκταση καθώς εκεί δεν υπάρχουν σπίτια.

Διακόπηκε η κυκλοφορία ακόμα και στην πλατεία Καπανδριτίου


Από τις 2.30 το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία στον κόμβο Μικροχωρίου προς Μικροχώρι, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την οδό Οδυσσέα Ελύτη, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου και 25ης Μαρτίου και στην επαρχιακή οδό Βαρνάβα-Καπανδριτίου και στην 25ης Μαρτίου.
Κλειστοί είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από το Μικροχώρι ενώ διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει ακόμη και στην πλατεία Καπανδριτίου.

Δείτε τις εικόνες της καταστροφής που κατέγραψε από την περιοχή το drone του zougla.gr
Παράλληλα εκτροπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σημειώνεται στα εξής σημεία:

1. Πλατεία Καλάμου προς Αγίους Αποστόλους
2. Κόμβος Μικροχωρίου προς Κάλαμο 
3. Διχάλα Βαρνάβα προς παραλία και
4. Α' στρατόπεδο Βαρνάβα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές όπου μαίνονται οι πυρκαγιές
Οι δημοτικές ενότητες Καλάμου, Καπανδριτίου και Βαρνάβα κηρύχθηκαν από χθες το βράδυ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.






ΠΗΓΗ